LID WORDEN VAN DE VERENIGING VAN GEPENSIONEERDEN VAN EXXONMOBIL

Bent u met pensioen of gaat u op termijn met pensioen? En vindt u het leuk om nog contact te houden met uw oud-collega’s? Dan nodigen wij u graag uit om lid te worden van de                                     Vereniging van Gepensioneerden van ExxonMobil (VGEM).

Wat is de VGEM?

De vereniging werd in december 1963 opgericht als Vereniging van Gepensioneerden van Esso Nederland. Na de fusie met Mobil werd in augustus 2005 de huidige naam ingevoerd. Momenteel telt de VGEM ongeveer 1360 leden en donateurs.

Wat doet de VGEM?

Contact tussen de leden onderling en met de onderneming

Misschien wel het belangrijkst zijn de sociale contacten met oud-collega’s. Daarom organiseren wij om de twee jaar een grote reünie waar u en uw partner oude vrienden weer kunt ontmoeten. En ieder jaar houden we een Algemene Ledenvergadering - om het jaar met een buffetlunch - waar u ook met oud-collega’s weer even kunt bijpraten. Daarnaast ontvangen VGEM-leden ieder kwartaal het VGEM Nieuws, waarin u van het wel en wee van collega’s, uw oud-werkgever en de ontwikkelingen op pensioengebied op de hoogte wordt gehouden. Dat kan ook via de website vgem.nl, waar u naast actuele informatie over onze vereniging en ExxonMobil in het algemeen, ook het laatste nieuws kunt lezen over de afdelingen, waar u misschien zelf gewerkt heeft.

Hulp en raad

De vereniging biedt, indien nodig, hulp en raad aan haar leden. Tien ledenraadsleden bezoeken, verdeeld over rayons, de leden bij lustrumverjaardagen, ziekte of anderszins als daar behoefte aan is. In dit persoonlijke contact vormen ze de schakel tussen het bestuur en de leden.

Belangenbehartiging gepensioneerden

De VGEM is ook vertegenwoordigd in de ExxonMobil Pensioenraad en is lid van de Koepel Gepensioneerden, een overkoepelend orgaan dat de belangen van gepensioneerden in Nederland behartigt bij diverse overheidsinstanties. Voor pensioenen én zorg & welzijn.

Wat zijn de voorwaarden om lid (1) of begunstiger (2 en 3) te kunnen worden?

1. U bent gepensioneerd en ontvangt een pensioen van ExxonMobil OFP, u betaalt een contributie van   € 15,-- per jaar (2022).

2. U bent nog niet gepensioneerd, maar werkzaam bij ExxonMobil of werkzaam geweest bij ETM/ETNA of Mobil: dan kunt u begunstiger worden.

3. U bent niet meer werkzaam bij ExxonMobil, maar ontvangt t.z.t. pensioen van ExxonMobil OFP.

Voor 2 en 3 geldt: u betaalt een bijdrage van € 15,-- per jaar (2022)

Hoe wordt u lid of begunstiger?

U kunt zich eenvoudig aanmelden door het inschrijfformulier op te sturen naar Ledenadministratie VGEM, p/a Salamanderveen 355, 3205 TC Spijkenisse. U kunt dit ook (als gescand document) per e-mail opsturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                  Organisatie VGEM

Bestuur

Voorzitter: Willem Meijer                                                   Vicevoorzitter: Paul de Jonge

Secretaris: Coby Breuker                                                  2e secretaris: Abelien van der Rest*

Penningmeester: Jan Albracht                                          2e penningmeester: Charles van de Velde

Lid: Jan Vrieling**

*) tevens ledenadministrateur **) tevens lid redactiecommissie

Wij hopen ook u te mogen verwelkomen!

Namens het bestuur, Abelien van der Rest